Zmajevima stiže strašno pojačanje

“Sportske novosti” opisuju ga kao vođu “Dinamove” ekipe te igrača čiji je karakter obilježio uspješnu “Modru” jesen

Fudbaler zagrebačkog “Dinama” Emir Dilaver, mogao bi biti pojačanje za reprezentaciju BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Dilaver, koji je od dolaska u Zagreb postao stub odbrane “Modrih”, u razgovoru za “Sportske novosti” otkrio je da je pokrenuo proceduru promjene sportskog državljanstva te da bi uskoro mogao zaigrati za “Zmajeve”.

“Nešto se radi, papire ganjam, tako bih rekao. Moglo bi se nešto dogoditi, vidjet ćemo”, najavio je Dilaver u razgovoru za “Sportske novosti”.

Dilaver je odrastao u Austriji gdje je i započeo svoju nogometnu karijeru, a bio je i omladinski reprezentativac te države. Ipak, jasno je da mu je sada BiH izbor i da Robert Prosinečki namjerava pojačati tim.

“Sportske novosti” opisuju ga kao vođu “Dinamove” ekipe te igrača čiji je karakter obilježio uspješnu “Modru” jesen. U “Dinamo” ga je doveo Nenad Bjelica, koji ga je trenirao u bečkoj “Austriji” te “Lechu”.

Dilaver se osvrnuo i na “Dinamovo” proljeće u Evropi. U šesnaestini finala čeka ih duel sa “Viktorijom Plzen”.

“Vrlo dobro znam ‘Viktoriju’, gledao sam je u prvenstvu lani, a gledao sam i u Ligi prvaka utakmicu sa ‘Romom’.

Mogu reći da je ‘Viktorija’ vrlo dobra ekipa. Ne poznajem igrače, pogotovo ne lično, ali imaju timsku kvalitetu. Ne griješe puno, imaju dobre individualce.

Treba se dobro pripremiti, imamo respekt prema njima, ali imaju ga i oni prema nama. Spremni smo na sve, pogotovo na to da prođemo dalje”, rekao je.

Bhdijaspora.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com