Životna priča Kijanu Rivsa je zanimljivija od svakog filma…

Film o njegovom životu potresao bi svijet. Odrastao je uz oca alkoholičara, izgubio je dijete i ženu koju je volio, najboljeg prijatelja i vjeru da će se ikada ostvariti kao otac, a njegova rođena sestra bila je na ivici života i smrti.

– Drugim ljudima je potrebno da budu srećni da bi živeli, meni nije! – reči su poznatog holvudskog glumca, muškarca kojeg bi mnoge žene volele, čoveka neospornog talenta i dobrote. Polovinu svoje imovine daje u humanitarne svrhe, vozi se gradskim prevozom, ne kupuje skupa imanja, nema telohranitelje, ne oblači markiranu odeću. Na ulici izgleda kao svaki drugi normalan čovek. Drugačiji je od holivudskih zvezda, ali ne samo po životnom stavu i načinu razmišljanja, već i po tragičnoj sudbini koja ga je pratila odmalena.

Odrastao je uz oca koji je radio sa narko-kartelom i koji je zbog dilovanja droge završio u zatvoru. Oca je poslednji put video kada je imao 13 godina. Njegova majka bila je striptizeta, a udavala se još tri puta, te su Kijano i njegova rođena sestra Kim odrastali uz nekoliko očuha.

Kao srednjoškolac je imao problema sa disleksijom i na kraju je zbog svog “nepoštovanja autoriteta”, kako je svojevremeno to definisao, napustio srednju školu.

Godine 1998. upoznao je tadašnju suoprugu Dženifer Simi i ludo su se zaljubili. Ona je ostala u drugom stanju, ali se porodila u osmom mesecu trudnoće i na svet donela mrtvorođenu bebu kojoj su neutešni roditelji dali ime Ava Arčer Rivs!

Nakon toga, njegova supruga je upala u duboku depresiju i 2001. poginula je u Los Anđelesu kada se svojim automobilom zakucala u nekoliko parkiranih vozila i nekoliko puta prevrnula pre nego što je sletela dvadesetak metara dalje… Otada, po rečima njegovih prijatelja, Rivs izbegava ozbiljnije veze i bilu kakvu priču o zasnivanju porodice.

Tokom snimanja nastavka “Matriksa”, Kijanu je saznao da mu je sestra obolela od leukemije! Odmah je napustio filmski set i nedelje je provodio pored sestrinog kreveta u bolnici.

Najveći deo svoje multimilionske zarade od “Matriks” trilogije je poklonio bolnici u kojoj se Kim lečila, i veći deo tog novca je namenjen istraživanju leka za leukemiju.

 

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com