Mesut Ozil, drugi najplaćeniji igrač engleske Premijer lige se navukao na…

Ozila fudbal sve manje zanima… Njemac je potpuno opsjednut!

Arsenal igra lijepo i iznad očekivanja. Unaj Emeri je uspio da za kratko vrijeme postavi temelje novog Arsenala koji nema mnogo veze sa onim Vengerovim i da pronađe prave uloge u timu za većinu fudbalera.

Jedan od rijetkih koji kod Emerija nije napredovao, već polako nazaduje je Mesut Ozil. Drugi najplaćeniji igrač Premijer lige je sve manje bitan za igru Arsenala, a čini se da ni Emeri ne bi imao ništa protiv da mu vidi leđa. Za sada, jedina leđa koja Ozil nudi Emeriju su povrijeđena.

Zbog povrede leđa, Ozil je van terena već mjesec dana i pitanje je kada će opet zaigrati. Trener Emeri je nedavno prilično hladnokrvno odgovorio novinarima da “Ozil oporavlja individualno i da ne zna kada će biti spreman”. Djelovalo je kao i da mu nije pretjerano stalo do Njemca…

Dok traje Arsenalov niz od 20 mečeva bez poraza, Ozil uživa u video igricama. I ne samo da uživa, već je potpuno opsjednut. U pitanju je popularna igrica Fortnajt, a na internetu je lako provjerljivo koliko koji igrač utroši vremena igrajući ovu igricu. Ostrvski tabloidi su otkrili da je Ozil odigrao 5.221 partiju u određenom periodu i da je dnevno u prosjeku provodio pet sati igrajući Fortnajt?!

Njemački mediji su čak pitali i ugledne ljekare kako ovo može da utiče na Ozila i dobili odgovor da je u pitanju zavisnost i da će pet sati igranja video igrica dnevno uticati na period oporavka i povratka na teren. Kao i da bi povreda leđa mogla da se pogorša od stalnog sjedenja.

Sada je jasno i zašto Emeri nije preveliki optimista povodom Ozilovog povratka na terenu. Istovremeno, Njemac inkasira faraonskih 350.000 funti nedjeljno. Na godišnjem nivou preko 20 miliona evra! A ugovor traje do 2021. godine. Samo je Aleksis Sančez plaćeniji u Premijer ligi od njega…

Izvor: mozzartsport

 

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com