Dačić: Ako nije tačno, što se žale

Beograd — Ako novo povlačenje priznanja Kosova nije tačno, kao što tvrde u Prištini, što su se žalili zbog toga pita ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Vlasti Prištine, podsetimo žalile su se međunarodnim institucijama zbog „ponašanja Srbije“ odnosno novih povlačenja priznanja samoproglašenje nezavisnosti Kosova, a Srbiji je poručeno da pazi kako se ponaša da ne bi iritirala Albance.

Šef srpske diplomatije, govoreći u Vestima TV Prva, postavlja pitanje, ako nije tačno da su još dve zemlje povukle priznanje Kosova, zašto se onda Priština žali i zašto zapadne zemlje kažu da ne iritiramo Prištinu?

„Očigledno ih to najviše boli jer smatraju da je sve već rešeno i stalno pričaju o tih 116 zemalja koje su priznale Kosovo. Eto neka i dalje veruju u bajke. Ništa ne govorim napamet, sve su to pisane note i ne samo da je devet zemalja povuklo priznanje, već će taj broj i rasti“, kazao je on.

Govoreći o stavu SAD o Kosovu, Dačić kaže da jeste postignut napredak u odnosu sa Vašingtonom jer oni sada dozvoljavaju neko komprimisno rešenje. „Međutim, oni i dalje smatraju da je Kosovo nezavisna država i da mi rušimo dijalog jer pozivamo zemlje da povuku odluku o nezavisnosti. Ja se pitam, šta je sa onima koji zovu da se prizna nezavisnost? Zar to ne utiče na dijalog? To je licemerno“, zaključio je Dačić.

B92.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com